Kuracia pikantná ihla

Kuracia pikantná ihla

Suroviny

Kuracia pikantná ihla

Kuracia pikantná ihla

Čas prípravy: 35 min

späť

Kuracia pikantná ihla

Suroviny pre 2 osoby

  • 1 väčšie kuracie prsičko Hyza
  • 1 červená feferónka
  • soľ (najlepšie hrubá)
  • 0,5 dl olivového oleja
  • dva veľké zemiaky
  • kyslá smotana

Príprava

V mažiari trieme nadrobno nakrájanú feferónku, soľ a postupne prilievame olivový olej.

Zemiaky rozkrojíme na polovicu, zabalíme do alobalu a dáme na gril. Kuracie mäso nakrájame na dlhšie, stredne tenké plátky. Potrieme pripravenou marinádou a napicháme na špajdle alebo kovové ihly (maximálne dva plátky na jednu ihlu). Grilujeme na rozpálenom grile, potierame zvyšnou marinádou a otáčame. Ihly servírujeme so zemiakmi, ktoré osolíme a pridáme na ne kyslú smotanu.

TIP:

  • zemiaky urobíme skôr ako mäso
  • mäso grilujeme len krátko, nesmie sa vysušiť
  • feferónkovú marinádu môžeme nahradiť feferónkovou zmesou (bežne v obchodoch) – pozor, býva veľmi slaná
  • pri príprave marinády môžeme štipľavosť regulovať množstvom feferónkových semienok
  • ihly pred napichovaním potrieme olejom

Dobrú chuť!

počet príspevkov: 0
posledný príspevok:
Hodnotenie:

Zadávať príspevky do diskusie a hodnotiť recept môžu len registrovaní užívatelia. Založiť nový účet

HYZA Penam

Nákupný zoznam

Kuracia pikantná ihla

1. 1 väčšie kuracie prsičko Hyza

2. 1 červená feferónka

3. soľ (najlepšie hrubá)

4. olivový olej

5. dva veľké zemiaky

6. kyslá smotana

vytlačiť poslať cez sms