Kurací stehenný rezeň so šalviou

Kurací stehenný rezeň so šalviou

Suroviny

Kurací stehenný rezeň so šalviou

Kurací stehenný rezeň so šalviou

Čas prípravy: 40 min

späť

Kurací stehenný rezeň so šalviou

Suroviny pre 2 osoby

  • 1 kuracie stehenné rezne Hyza
  • zväzok čerstvej šalvie
  • 1 dl olivového oleja
  • svetlá bageta
  • soľ, korenie

Príprava

Do misky vložíme šalviu, trošku zalejeme olivovým olejom a položíme rezeň. Na mäso položíme opäť šalviu, trošku zalejeme olejom a opäť dáme mäso, šalviu a olej. Misku uzavrieme a necháme v chladničke do druhého dňa odležať. Mäso osolíme, položíme na rozpálený gril a potierame zvyšným olejom z misky. Po grilovaní posypeme mäso čerstvo namletým čiernym korením. Svetlú bagetu alebo dalamanku pozdĺžne rozkrojíme, ľahko potrieme maslom, jemne osolíme a grilujeme z oboch strán.

TIP:

  • šalviu s mäsom negrilujeme, spálila by sa a bola by horká
  • mäso grilujeme len krátko, nesmie sa vysušiť
  • mäso solíme až tesne pred grilovaním
  • grilovanú bagetu môžeme potrieť cesnakom

Dobrú chuť!

počet príspevkov: 0
posledný príspevok:
Hodnotenie:

Zadávať príspevky do diskusie a hodnotiť recept môžu len registrovaní užívatelia. Založiť nový účet

HYZA Penam

Nákupný zoznam

Kurací stehenný rezeň so šalviou

1. 1 kuracie stehenné rezne Hyza

2. zväzok čerstvej šalvie

3. olivový olej

4. svetlá bageta

5. soľ, korenie

6. svetlá bageta alebo dalamanka Penam

vytlačiť poslať cez sms