Bravčová panenka s rímskou rascou

Bravčová panenka s rímskou rascou

Suroviny

Bravčová panenka s rímskou rascou

Bravčová panenka s rímskou rascou

Čas prípravy: 130 min

späť

Bravčová panenka s rímskou rascou

Suroviny pre 2 osoby

  • 300 g bravčovej panenskej
  • rímska rasca
  • ľadový šalát
  • kyslá smotana
  • olivový olej
  • citrón
  • soľ, zelené korenie

Príprava

Celé mäso dôkladne presolíme (soľ vtierame do mäsa rukou, nebojíme sa pritlačiť) a obalíme v rímskej rasci s nahrubo nadrteným zeleným korením. Grilujeme vcelku na dobre rozpálenom grile, pravidelne otáčame a potierame olivovým olejom. Po grilovaní necháme niekoľko minút odpočinúť. Krájame na tenké plátky. Ľadový šalát nakrájame na rezance. Do kyslej smotany dáme pár kvapiek citróna, soľ a asi 0,25 dl olivového oleja. Zálievku premiešame s ľadovým šalátom. Vhodné so svetlým či tmavým pečivom od Penamu.

TIP:

  • panenku grilujeme podľa chuti na rare, medium, well done
  • rare – mäso je na dotyk mäkšie
  • medium – mäso je stredne tuhé na dotyk
  • well done – mäso je na dotyk tuhšie
  • panenka je veľmi krehké mäso, nie je treba ju nakladať

Dobrú chuť!

počet príspevkov: 0
posledný príspevok:
Hodnotenie:

Zadávať príspevky do diskusie a hodnotiť recept môžu len registrovaní užívatelia. Založiť nový účet

Penam HYZA

Nákupný zoznam

Bravčová panenka s rímskou rascou

1. 300 g bravčovej panenskej

2. rímska rasca

3. ľadový šalát

4. kyslá smotana

5. olivový olej

6. citrón

7. soľ, zelené korenie

vytlačiť poslať cez sms