Bravčové stehno na ihle

Bravčové stehno na ihle

Suroviny

Bravčové stehno na ihle

Bravčové stehno na ihle

Čas prípravy: 75 min

späť

Bravčové stehno na ihle

Suroviny pre 2 osoby

  • 300 g bravčového stehna
  • 150 g údenej presolenej slaniny
  • 100 g slaniny na plátky
  • soľ, čierne korenie

Príprava

Bravčové stehno nakrájame na stredne veľké kúsky. Slaninu nakrájame na tenšie kúsky. Na ihlu pravidelne napichujeme mäso a slaninu. Jednotlivé vrstvy dobre k sebe pritiahneme, trošku osolíme. Počas grilovania môžeme potierať olivovým olejom. Na záver posypeme čerstvo namletým čiernym korením. Podávame s pečivom sypaným nejakým typom semienok (slnečnica, sezam, tekvica, ľanové semienko a pod.) napríklad posúšik s ľanovým a sezamovým posypom od Penamu a zeleninovým šalátom.

TIP:

  • opatrne so solením, slanina je slaná
  • bravčové stehno je suchšie mäso, preto by sme ho mali kombinovať s niečím tučnejším, dobre zaúdená slanina je tou najlepšou voľbou

Dobrú chuť!

počet príspevkov: 0
posledný príspevok:
Hodnotenie:

Zadávať príspevky do diskusie a hodnotiť recept môžu len registrovaní užívatelia. Založiť nový účet

Penam HYZA

Nákupný zoznam

Bravčové stehno na ihle

1. 300g bravčového stehna

2. kus údenej presolenej slaniny

3. 100 g slaniny na plátky

4. soľ, čierne korenie

5. Posúšik s ľanovým a sezamovým posypom od Penamu

vytlačiť poslať cez sms